Učenje na daljinu

 

Poštovani,

Obzirom da je Vlada Republike Srbije donela odluku da se, usled trenutne epidemiološke situacije u zemlji, privremeno obustavi nastavni rad u svim osnovnim školama u zemlji, za to vreme biće organizovano učenje na daljinu. Molimo Vas kiknite na link i pratite dalja uputstva.

OŠ “Draževac” je izašla u susret svojim učenicima u cilju što lakšeg i boljeg praćenja nastave i učenja na daljinu i organizovala svoje nastavnike da redovno postavljaju materijale, objašnjeanja i zadatke u okviru školskog sajta. Na sledećem linku učenici će moći da pregledaju sadržaje na koje ih upućuju predmetni nastavnici i da postave pitanja nastavnicima ukoliko ima nejasnoća putem email-a. Želimo Vam uspešnu i lepu saradnju tokom učenja na daljinu. Učenički link.

Dragi osmaci, na sledećem linku digitalne pripreme za malu maturu možete pogledati video priloge zadataka iz sedam predmeta, kojima je obuhvaćeno gradivo za polaganje male mature.

Dragi osmaci, na sledečem linku onlajn testiranje za učenike 8. razreda – prvi probni završni ispit možete pročitati sve o onlaj testiranju za učenike 8. razreda, odnosno probnog prijemnog koji će te raditi.

Dragi osmaci kliknite na sledeći  link kako bi ste pregledali pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA OSMAKE

Izvor: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

22, 23 i 24. aprila osmaci u Srbiji će po prvi put imati priliku da samostalno procene svoje znanje i pripremljenost za budući završni ispit, putem jedne onlajn platforme za elektronsko učenje. Na adresi https://www.mojaucionica.gov.rs naći će se zadaci iz matematike, maternjeg jezika, kao i zadaci za kombinovani test (fizika, istorija, geografija, biologija i hemija), na srpskom i na još osam manjinskih jezika, a na osnovu kojih će učenici moći da procene šta od gradiva za malu maturu dobro poznaju, a šta sve treba da još nauče i poprave do junskog završnog ispita. Za one koji žele da pročitaju više neka kliknu ovde.

 Obaveštenje za roditelje-staratelje možete preuzeti ovde.

 

Ucimo na daljinu