Tematski dan Jasenak

ODRŽAN TEMATSKI DAN U JASENKU

U područnom odeljenju u Jasenku 24.4.2019. godine održan je tematski dan pod nazivom „Vaskrs, dan šarenih jaja“ čiji je cilj bio negovanje tradicije i običaja vezanih za Vaskrs.
Učenici sva četiri razreda su na časovima Verske nastave, Srpskog jezika, Fizičkog vaspitanja, Matematike, Likovne kulture i Sveta oko nas, odnosno Prirode i društva, na zanimljiv i podsticajan način uvežbavali pisana slova latinice i ćirilice, utvrđivali stečena znanja o imenicama, službi reči u rečenice, ali i utvrđivali stečena znanja o geometrijskim oblicima, množenje i deljenje do sto, razvijali spretnosti, sposobnosti opažanja, snalaženje u prostoru i razvijanje takmičarskog duha tražeći vaskršnja jaja po školskom dvorištu i prenoseći ih u kašici, dok su na času Likovne kulture ukrašavali svoje posudice koje su izradili na grnčarskoj radionici koja je održana i u ovom područnom odeljenju.
Organizatori tematskog dana, profesorke razredne nastave Željka Rajković i Dragica Stanojević i nastavnik verske nastave Zoran Pavlović su učenike podelili na tri grupe koje su se međusobno takmičile dobijajući za svaki tačan odgovor po jedan bod u obliku obojenog jajeta koje je odlagano u korpu odgovarajuće boje.
Na kraju dana, proglašeni su pobednici i sve tri grupe su nagrađene medaljama.
Tematskom danu u Jasenku pored organizatora i učenika, prisustvovali su i drugi profesori, pedagog i direktorka škole, ali i televizijska ekipa „RTV Mag-a“.
Fotografije sa tog događaja možete videti OVDE, a izjave organizatora i direktorke škole, kao i najzanimljivije trenutke možete videti na snimku koji je zabeležila ekipa obrenovačkog „MAG-a“.

Igor Damnjanović