Biciklistički susret oktobar 2017

Biciklistički susret oktobar 2017

U subotu 21.10.2017.godine Osnovna škola Draževac je organizovala bogat sportski sadržaj kako za svoje učenike tako i za gostujuće učenike iz osnovne škole u Bariču (OŠ 14.Oktobar) koji su bili predvođeni svojim nastavnicima. Pored sportskog sadržaja učenici su imali priliku i da nauče nešto novo kada je u pitanju pružanje prve pomoći povređenom licu, pravila ponašanja u saobraćaju i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, kao i primeni naučenog iz geografije kada je u pitanju orjentacija u prostoru i drugi vidovi povezivanja teoriskog znanja sa praktičnim.

Manifestacija je počela u 8 časova u OŠ Draževac u prostorijama škole održavanjem prezentacije na temu  “Bezbednost biciklista u saobraćaju”. Posle održavanja pomenute prezentacije učenici su zajedno sa nastavnicima formirali kolonu biciklista i uz pratnju saobraćajne policije krenuli prema školi u Jasenku. Negde u isto vreme učenici sa bicikliama iz škole u Bariču predvođeni svojim nastavnicima krenuli su prema istom odredištu kao i učenici iz Draževca (prema školi u Jasenku), plan je bio da se učenici iz dve škole tamo sretnu, upoznaju i započnu svoje druženje.

Zaposleni škole u Jasenku zajedno sa roditeljima učenika su opravdali epitet dobrog domaćina priredivši za učenike i nastavnike koji su bili deo biciklističke grupe bogat sadržaj slatkih i slanih specijaliteta. Posle kraćeg zadržavanja u školi u Jasenku i slušanju predavanja o prvoj pomoći grupa biciklista, ovoga puta udruženim snagama biciklisti OŠ Draževac i OŠ 14. Oktobar krenuli su put škole u Draževcu gde su ih čekali sportski susreti i nadmetanja u raznim disciplinama. Recimo i to, da je rezultat posle sportskog dela bio nerešen i da se nadamo da će ovakva ili slična manifestacija biti održana između ove dve škole kako bi na kraju znali ko je pobednik ili učestvovanje na ovakvim manifetsacijama, koje podrazumevaju fizička aktivnost, primenu naučenog u praksi, druženje sa vršnjacima i jednu i drugu školu čini pobednicima.

Fotografije sa manifestacije možete pogledati ovde.