Спортске активности

Спортске активности

14. јуна 2023. године одржан је традиционални турнир између наших матураната и наставника. Осмакиње су одмериле снаге са наставницама у одбојци, а осмаци са наставницима у кошарци. Уз лепо дружење борба је протекла у фер и коректној атмосфери.


На Регионалном школском првенству у џудоу, одржаном 04.04.2023. године, ученици наше школе Емилија и Борис Чолаковић освојили су прво место и тиме се пласирали на државно првенство које ће се одиграти у Београду за 14 дана! Браво за наше ученике и за ОШ ” Дражевац” која је њиховим пласманом сада на 4. месту од 50 школа! Браво децо!


23.12.2022. године наше ученице седмог и осмог разреда савладале су екипе из ОШ “Грабовац” и ОШ “Посавски партизани” и ушле у финале у малом фудбалу! Браво за ОШ “Дражевац”!


Такмичење “Брзином до звезда” наставља се и ове године. Ово је девети циклус пројекта који реализује Српски атлетски савез у сарадњи са више од 60 градова и општина. Ученици трећих и четвртих разреда наше школе узели су учешће у пројекту који поспешује њихово физичко и ментално здравље и развија спортски дух.


Браво за ученике 7. и 8. разреда! У четвртак 27.10.2022. године пласирали су се у финале такмичења из одбојке! Браво за мотивисаност!


У суботу, 8. октобра 2022. године ученици старијих разреда су на бициклијади возили од школе у Дражевцу до издвојеног одељења у Јасенку. Ти смо се сусрели са ученицима из основне школе из Барича, где смо уз лепо дружење учили од Црвеног крста о томе како треба бити безбедан у саобраћају. Затим смо наше другаре из Барича повели назад у Дражевац на лепо спортско дружење како и доликује домаћинима! На крају дана уморни, али задовољни овако лепим догађајем. Захваљемо се ПС Обреновац и Црвеном крсту што су нам пружали подршку и били уз нас током целог пута као и нашим колегама из ОШ “14. Октобар” из Барича.


Дана 30.09.2022. године ученици 4. разреда учествовали су на, сад већ традиционалном, Полигону спретности у ОШ “Павле Поповић” у Вранићу. Захваљујемо се организаторима на срдачном дочеку, фер борби и феноменалној атмосфери и забави.


Дана 23.09.2022. године, ученице 7. и 8. разреда освојиле су друго место на општинском такмичењу у кошарци! Браво девојке! Поносни смо на ваш успех! Браво и за наставника Сашу Карића који вас бодри и мотивише!