Пројекат “Пружање психосоцијалне подршке деци из осетљивих група” уз подршку УНИЦЕФ-а

Пројекат “Пружање психосоцијалне подршке деци из осетљивих група” уз подршку УНИЦЕФ-а

 

Поштовани родитељи, запослени и ученици 7. и 8. разреда, наша општина Обреновац је ушла међу 10 општина у Србији у Пројекту ”Пружање психосоцијалне подршке деци из осетљивих група” уз подршку УНИЦЕФ-а. У оквиру тог пројекта реализоваће се филм ”Повезивање тачкица” у режији Ноеми Вајс, за ученике 7. и 8. разреда, њихове родитеље, запослене у образовању, медицини, Центру за социјални рад… и свим другим лицима која раде са децом из целе општине Обреновац . Филм приказује приче младих људи из целог света, који пролазе кроз менталне тешкоће, са циљем да се смањи стигма и подстакну адолесценти и млади у Србији на отворен разговор.

Први документарац те врсте, ”Повезивање тачкица” бави се темом  менталног здравља кроз гласове младих људи широм света. Од Едмонтона и Њујорка до Нигерије и Аустралије, млади људи  отворено говоре о својим искуствима, на начин који никада раније нисте видели ни чули. У време када се млади људи суочавају са повећаним изазовима менталног здравља, важније је него икада зауставити се и саслушати их. Интиман и искрен, филм извлачи ову кризу на површину, истовремено бацајући светло на инспиративне начине на које можемо да пробијемо баријере и предузмемо акцију.

Ментално здравље је брига ове генерације. У целом свету се чује хитан позив на акцију који захтева борбу за очување менталног здравља, позив на отворен дијалог, приступачније и правовремене подршке.

Филм ”Повезивање тачкица” треба да нам открије шта можемо да урадимо као друштво и како да се приближимо младим људима.

Препоручујемо да се сви ученици и родитељи ученика 7. и 8. разреда и сви запослени ОШ ”Дражевац” одазову овом позиву и присуствују приказивању овог филма у четвртак 24.03.2022. године  у 17:00 часова у Дому културе Обреновац.

Са поштовањем,

директор школе Гордана Вујачић

Comments are closed.