Екскурзија ученика старијих разреда – јун 2023.

Екскурзија ученика старијих разреда – јун 2023.

Ученици старијих разреда су у петак, 9. јуна 2023. године посетили Нови Сад, Петроварадин и Сремске Карловце у оквиру планиране једнодневне екскурзије.

По плану поласка, око 8 сати кренули смо испред школе у Дражевцу и преко Београда аутопутем наставили ка Новом Саду. С обзиром на измењену трасу (због радова на путу код Руме)  прво одредиште које смо посетили су Сремски Карловци. Ученици су се  накратко упознали са историјом Сремских Карловаца код чесме „Четири лава“ која се налази у средишњем делу Трга Бранка Радичевића. Обишли смо Саборну цркву Светог Николе и Патријаршијски двор. Потом смо се упутили у Петроварадин. На Петроварадинској тврђави смо се задржали  сат времена и ученици су упознати са историјом тврђаве и Новога Сада. Након посете тврђаве ишли смо преко Дунавског парка до центра Новог Сада, обишли споменик Јовану Јовановићу Змају испред Владичанског двора у Змај Јовиној улици и Саборну цркву Светог Ђорђа. Ученици су онда имали и слободно време за разгледање центра Новог Сада. Завршивши посету Новом Саду упутили смо се  на Фрушку гору и посетили манастир Ново Хопово. На крају смо одатле преко Ирига и Руме кренули  натраг у Дражевац.

Сви циљеви и задаци постављени планом екскурзије су у потпуности реализовани. Временски услови су углавном били погодни тако да смо се без проблема вратили у Дражевац око 18:10.

Извештај припремио: наставник француског језика Драгиша Крушић